On the go

Brainstormen bij uitgeverij Moon

462338_319708144768705_1043422187_o[1]

Boekevenementen in België zijn best wel schaars, dus toen ik een oproep zag op de Facebookpagina van uitgeverij Moon met de boodschap dat ze opzoek waren naar geïnteresseerden voor een Young Adult brainstorm op hun kantoor in Antwerpen, gaf ik me meteen op. Enkele dagen later kreeg ik het bericht dat ik als één van de genodigden was gekozen waarop het plannen van een tripje naar Antwerpen begon.

Nu… Ik ben helemaal geen held in het reizen met het openbaar vervoer. Gelukkig stond Laure ook op de gastenlijst van Moon waarop we afspraken aan de Starbucks in het station van Antwerpen zodat we samen de bus konden nemen.

Zo gezegd, zo gedaan. Met de temperatuur die steeds verder de hoogte in ging stapte ik op dinsdag 26 augustus de trein op in Tienen naar Leuven om daar over te stappen op een trein die naar Antwerpen reed. Eens aangekomen in het eindstation startte mijn zoektocht naar Laure die gelukkig niet lang duurde. Samen met haar ging ik eerst nog een hapje eten voor we onszelf trakteerden op een ijskoude Starbucks koffie die de hitte een klein beetje drukte. Met verfrissende koffie in de hand en al pratend over boeken stapten we de bus op.

Vanaf de – wonderbaarlijk juiste – bushalte waar we afstapten was het nog een korte wandeling tot aan het Antwerpse kantoor van uitgeverij Moon. We liepen héél even verkeerd, maar gelukkig hadden we het ‘verdwalen in Antwerpen’ ingecalculeerd in ons reisschema. Ruim op tijd kwamen we dan ook aan in het smalle straatje waar ‘L&M uitgevers’ een brievenbus had.

Eenmaal binnen kwijlden de bookaholics – alle genodigden dus – even over de mooie boekenkast rijk aan Moontitels die een hele muur in beslag nam. Er werd ons meteen wat te drinken en te snoepen aangeboden voor we aan een korte introductieronde begonnen van zowel de werkgevers van uitgeverij Moon als van onszelf. En daarna werden we aan het werk gezet!

De bedoeling van de brainstorm was vooral een gesprek tussen uitgever en lezer. Zo werden we gevraagd om positieve maar ook negatieve dingen aan te geven over de uitgeverij en mochten we ook suggesties doen. Een koffieklets met inhoud dus 😉

Het was zo gezellig dat ik zelf vergeten ben om foto’s te maken, dus om jullie toch wat meer achtergrond te geven gebruik ik die even van uitgeverij Moon zelf.

Als bedankje voor onze komst kregen we elk een goodiebag waar alvast een boek inzat. We konden kiezen tussen een exemplaar van ‘De ijzerproef’ van Holly Black en Cassandra Clare of het eerste deel in het Engels van ‘Did I mention I love you?’ van Estelle Maskame. Aangezien ik de eerste titel al had, ging ik dus voor het Engelse boek. Naast nieuw leesvoer kregen we ook een zakje met snoepjes, de drie boekenleggers van ‘The Infernal Devices’, eentje van de boeken van ‘Pretty little liars’ en verder nog een foldertje van Moon.

Weet je nog die geweldig mooie boekenkast die meteen in het oog sprong toen we binnen kwamen? Wel, als extra verrassing mochten we uit de hele Mooncollectie nog een tweede boek kiezen. Ik ging resoluut voor ‘Handlettering doe je zo!’ aangezien die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Maar toch was het ook voor mij best moeilijk om met maar één extra boek te vertrekken…

De fun eindigde natuurlijk niet nadat we het kantoor van Moon verlieten. Met de meerderheid van de brainstormers maakten we de Antwerpse boekenwinkels nog even onveilig en gingen we met z’n allen een verfrissende Bubble Tea drinken. Opnieuw vergat ik foto’s te maken maar gelukkig vergat Lieselotte dat niet!

Het was een geweldige namiddag in Antwerpen! Bedankt uitgeverij Moon voor het organiseren van deze brainstorm en het samenbrengen van zo een leuke bende aan book junkies. Ik heb alvast enkele nieuwe vrienden aan dit event overgehouden 😉

 

Advertenties

6 gedachten over “Brainstormen bij uitgeverij Moon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s