My writer's story

Januari update

Ja, de voorbije maand was het nogal stil hier op Quillscene. Maar dat was het niet het geval in mijn non-blog leven. Daar was het best wel een drukke maand…

bye-januari

In september 2016 ben ik met een nieuwe opleiding begonnen, namelijk journalistiek. Een nieuwe opleiding brengt natuurlijk ook examens met zich mee, en met die leuke bezigheid heb ik me de afgelopen drie weken dan ook geamuseerd. Naar mijn gevoel zijn ze best goed gegaan… Alleen zal ik dit pas zeker weten ergens rond woensdag. Dan zouden de punten online moeten staan. Dus hopen dat er niet al te veel resultaten – en liefst van al geen – onder de grens van 10/20 duiken.

exams

Druk zijn met examens afleggen en cursussen doorploeteren, betekende dan ook dat ik weinig tijd had voor andere dingen. Van lezen is zo goed als niets in huis gekomen, het bloggen werd stilgelegd en op het vlak van schrijven is het woordentotaal ook niet echt gestegen. Vooral met dit laatste had ik het soms wat moeilijk… De inspiratie is er namelijk voortdurend in mijn hoofd, ik heb alleen de laatste maanden gewoon zo weinig tijd om nog iets neer te schrijven. Of ik zit in de les, of ik ben bezig met huiswerk en het leren van toetsen, of ik ben te moe,… En toch hoop ik boek twee van ‘Muse Academy’ de komende maanden (ten laatste in de zomervakantie) af te hebben zodat de redactie ervan kan worden opgestart.

writing

Wat het eerste deel van de serie ‘Muse Academy en het geheim van Helikon’ betreft, staat de wereld gelukkig niet stil. Tijdens mijn examenweken kreeg ik onder andere het nieuws dat mijn boek in de top 100 tiplijst van Hebban stond en dit zelfs boven ‘De chemicus’ van Stephanie Meyer!

hebban-top-100-tiplijst

Op de blog van Vanessa verscheen er nog een mooie recensie van mijn debuut en hij dook ook op in de ‘yay or nay’ video van Chinouk Thijsen. Verder bracht mijn uitgever me ook nog even op de hoogte dat ‘Muse Academy en het geheim van Helikon’ nu ook via Amazon te bestellen is. Voorlopig alleen nog maar in het Nederlands, maar wie weet volgen er ooit vertalingen. Ik ben ook van plan om boekenwinkels in de buurt te mailen met de vraag of ze geïnteresseerd zouden zijn in het aanbieden van mijn boek. Tot nu toe kan je hem alleen kopen via onlinewinkels of moet je hem aan de kassa van de winkel gaan bestellen. De lezer moet dus al echt op de hoogte zijn van ‘Muse Academy’ en daar wil ik graag verandering in proberen te brengen. Wie weet spot je dus binnenkort mijn boek ook in fysieke vorm in de winkel.

3 gedachten over “Januari update

  1. Moet inderdaad tenenkrommend zijn om wel de inspiratie te hebben, maar niet de mogelijkheid om te kunnen schrijven. Succes met alle ballen hoog houden. Ik hoop dat je snel de tijd vindt om te kunnen schrijven.

    Geliked door 1 persoon

    1. En als je dan tijd vindt om te schrijven, dan weet je niet waar te beginnen ^^; Eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het terug vakantie is zodat ik me gewoon kan focussen op het schrijven en niets anders…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s