Book reviews

Blogtour Wonderland – Interview met Chinouk Thijssen

 

wonderland-blog-tour-banner-1024x585

Halloween is voorbij, dus kom maar op met die kerstmuziek! Bij Dutch Venture Publishing verscheen op 1 november de kerstbundel ‘Wonderland’ waarin tien auteurs van eigen bodem zich van hun meest kerstachtige kant laten zien. Young Adult-thrillerauteur Chinouk Thijssen deed niet alleen de redactie van ‘Wonderland’, maar maakt met het verhaal ‘It’s a match’ ook deel uit van de auteursgroep. Voor deze blogtour in kerstsfeer mocht ik haar interviewen.

Hoi, Chinouk! Wij kennen elkaar natuurlijk al een beetje, maar voor degenen die je nog niet kennen, vertel eens: wie is Chinouk?

Ik ben 34 jaar, schrijf young adult-thrillers, werk fulltime als freelance corrector en persklaarmaker voor uitgeverijen en ben boekvlogger, dus je kunt wel zeggen dat mijn leven helemaal in het teken staat van boeken.

CT Youtube
Check zeker het BookTubekanaal van Chinouk 😉

 

Je schrijft vooral young adult-thrillers en dan heb je een heel boek om het verhaal uit de doeken te doen. Vond je het niet moeilijk om voor ‘Wonderland’ nu een kortverhaal te schrijven?

Ja, nogal! Kortverhalen en columns vind ik het moeilijkst om te schrijven, dan moet je sneller to the point komen. Vooral in kortverhalen is het belangrijk om één of twee verhaallijnen te gebruiken en die uit te werken. In een boek kun je veel meer toevoegen. Het klein houden vond ik dus best lastig.

In je verhaal ‘It’s a match’ speelt de datingapp Tinder een grote rol. Zou jij je durven wagen aan online dating zoals je hoofdpersonage Gaia?

Nou, dat heb ik ook echt gedaan. Twee keer heb ik gedatet via Tinder. Een van mijn beste vriendinnen woont inmiddels samen met haar Tinderdate, dus ik weet dat het kan, maar bij mij was het niet zo’n succes. J

Milan is duidelijk geïnspireerd op Flynn Rider/Eugene uit Tangled. Waar kwam de inspiratie voor Gaia, Grazia, Rick en de andere personages vandaan?

Haha, klopt! Gaia en Grazia ontstonden vanzelf, alsof ze er altijd al zijn geweest, maar Rick is een combinatie van de meeste jongens die ik ooit via Tinder of op een andere plek heb ontmoet.

Het verhaal moest natuurlijk in de sfeer van Kerstmis zijn. Was het geen uitdaging om in het midden van de zomer, toen je het verhaal moest schrijven, je in te leven in de Kerstsfeer?

Gek genoeg begin ik vaak al in juli/augustus met het luisteren naar kerstmuziek, dus dat was voor mij geen enkel probleem. Het was alleen jammer dat ik geen fast forward-knop had, want ik kreeg wel per dag meer zin in de Kerst.

Als ik iets geleerd heb van je vlogs, is het wel dat je een kerstjunkie bent. Wat is in jouw ogen dé kersttraditie die elk jaar gewoon niet kan ontbreken?

Ik ben vooral gek op de mooie lichtjes en versieringen overal. Alles ziet er magischer uit dan anders. Zonder dat is het voor mij geen kerst.

Wat hoop jij stiekem te vinden onder de kerstboom dit jaar?

Ik wil heel graag de tweeling uit The Shining als Funko Pops, dus bij dezen alvast een hint voor de Kerstman. 😉

Ik heb alvast genoten van ‘It’s a match’ uit ‘Wonderland’. Wat kunnen we nog allemaal verwachten van Chinouk Thijssen het komende jaar?

Leuk om te horen! Komend jaar wordt heel spannend, want dan verschijnt mijn nieuwe young adult-thriller bij Clavis, waarvan ik binnenkort de cover en titel mag laten zien. In de tussentijd ben ik bezig met een trilogie, waarvan het eerste deel nu bij mijn proeflezers ligt. Ook heel leuk om te doen! Er komt in ieder geval nog genoeg aan.

We kijken er alvast naar uit!

Wil je de hele blogtour op de voet volgen? Je vindt de hele planning op http://dutchventurepublishing.com/wonderland-blogtour/

Ook deze keer heeft Jen Minkman, de power woman achter Dutch Venture Publishing, gezorgd voor een leuke winactie. Volg dus zeker deze toffe indie uitgeverij op Facebook en deel daar de post met het te winnen pakket.

Wonderland pakket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s