Lifestyle

Unboxing Rick Riordan special

 

KaartToen Celebrate Books aankondigden dat ze een Rick Riordan special gingen maken, sprong ik een gat in de lucht. Wie mij zelfs maar een klein beetje kent weet dat Riordan één van mijn grootste helden is op het gebied van schrijven. Ik verslind zijn boeken nog steeds en heb een hele boekenplank die speciaal aan zijn schrijfsels zijn gewijd. Bye-bye geld en hallo boekbox dus!

Aangezien je je T-shirtmaat moest opgeven bij het bestellen van de box, wist ik zowat zeker dat er een Camp Halfbloed shirt ging inzitten. De felle oranje kleur draag ik normaal niet, maar voor een ‘Percy Jackson’ cosplay maak ik graag een uitzondering. Wel vind ik het een beetje jammer dat het logo op de achterkant van het shirt zit en niet op de voorkant zoals in het fandom, maar het blijft natuurlijk een leuk item.
Het armbandje is wellicht mijn meest favoriete goodie uit deze special. De donkerblauwe steentjes verwijzen natuurlijk naar Percy zelf en het zwaardhangertje kan zonder problemen doorgaan voor Riptide, het zwaard van Percy.

Wat er zeker niet mocht ontbreken in deze box waren blauwe snoepjes. Percy Jackson heeft een rare fascinatie met blauwgekleurd voedsel. Zijn moeder bakt dan ook elk jaar voor zijn verjaardag een blauwe taart en in het weekend worden er vaak blauwe pannenkoeken geserveerd.
Het potlood en de lat werden voorzien van leuke quotes uit de ‘Percy Jackson’ boeken. Zo valt er op het potlood de tekst ‘Don’t feel bad. I’m usually about to die.’ te lezen, een quote van Percy uit de boeken. De lat is gedecoreerd met een drietand, het teken van Poseidon, en de quote ‘Humans see what they want to see.’. En zo werd mijn bureau nog wat meer geeky.

De bladwijzer heeft dezelfde art print als op de spoilerkaart en is gemaakt van stevig papier. De afbeelding is natuurlijk hét koppel van Kamp Halfbloed: Percy en Annabeth.
Het setje kwartetkaarten van deze maand heeft het thema ‘Animals’ en toont verschillende dierensidekicks uit populaire boeken.

Het boek was zoals te verwachten de graphic novel editie van ‘Percy Jackson en de bliksemdief’. Ik wilde rustig zelf door het boek bladeren, maar mijn broer was me voor en claimde het boek volledig. Ondanks zijn autisme leest hij wel graag, alleen schrikt de dikte en de hoeveelheid van boeken in een serie hem soms af. Een graphic novel is voor hem dan ook geweldig. Hij hoopt dan ook dat de andere Riordan boeken ook worden omgezet.
Op de quotekaart kan je het teken van Poseidon terugvinden met de tekst die wordt gezegd wanneer Percy officieel door zijn goddelijke vader in het kamp wordt erkend. Ik vind deze quote goed gekozen als highlight aangezien deze het verhaal helemaal omvat.

Het was weer een geweldige box en niet zo heel stiekem zit hij ook in mijn top drie van favoriete boxen tot nu toe. Ik ben alvast benieuwd wat de volgende unboxing gaat brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s