Book reviews

Book review: Onverschrokken

Onverschrokken cover
Auteur: Lesley Livingston

Uitgeverij: Best of YA

Pagina’s (in het Nederlands): 350

Originele titel (in het Engels): ‘The Valiant’

Eerste deel van de ‘Onverschrokken’ reeks

Genre: Young Adult

Mijn score: Score 4

 

‘Op het slagveld ben je óf krijger óf je loopt in de weg.
Fallon is de dochter van een Germaanse koning, de zus van de legendarische strijder Sorcha en lid van de Cantii-stam, de gezworen vijand van Julius Caesar. Toen Fallon jong was vielen Caesars troepen haar land binnen en stierf haar zus op het slagveld.
Op de avond van haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan in Sorcha’s voetstappen treden door een plek te verdienen in het Cantii-leger. Maar daar krijgt ze de kans niet voor… Ze wordt gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome, waar ze terechtkomt op een school voor vrouwelijke gladiatoren. Ze zal moeten vechten voor haar eer en haar leven en haar lot ligt vanaf dan in de handen van niemand anders dan Julius Caesar.’ – flaptekst ‘Onverschrokken’ –

Dit boek kreeg ik dankzij één van de Celebrate Books boxen en daar was ik eigenlijk wel blij mee. Ik had de cover al enkele keren zien passeren op sociale media waardoor mijn interesse toch was gewekt. De stoere gladiatrix op de cover met als achtergrond een arena spreken tot de verbeelding en de verschillende tinten blauw geven een wat grimmige sfeer weer.

Het verhaal heeft een historische achtergrond die goed is uitgewerkt door de schrijfster. Livingston verweeft de Germaanse cultuur van de Kelten op een mooie manier samen met de kracht van Rome. Je merkt dat hier veel research is in gekropen, iets wat ik als schrijver en lezer enorm kan waarderen.
Het personage van Fallon is een interessant hoofdpersonage. Met haar achtergrond als Keltische prinses en strijdster is het normaal dat ze toch over enkele vechttechnieken beschikt, maar ze maakt ook een evolutie door tijdens het verhaal. Ze krijgt klappen te verduren maar komt er steeds weer sterker uit waardoor ze je sympathie krijgt als lezer.
Sommige plottwisten zag ik ergens wel aankomen, maar toch zat ik keer op keer op het puntje van mijn stoel bij elke bladzijde die ik omsloeg. Het hele verhaal zit vol logische actiescenes die perfect op elkaar volgen. Daardoor leest het boek als een trein en is het soms héél moeilijk om het weg te leggen voor het slapengaan.

Het enige minpuntje vind ik de Romeinse love story van Fallon. Die gaat naar mijn mening iets te snel en mocht nog wat worden uitgediept. Zeker met het verleden tussen Fallons stam en Rome vind ik dat er iets te makkelijk wordt overgegaan.
Houd je van boeken vol actie met een historische achtergrond en een stoer hoofdpersonage? Dan is deze reeks van Lesley Livingston zeker iets voor jou. Ik kan alvast verklappen dat het tweede deel ondertussen hoog op mijn verlanglijstje staat.

Ken jij dit boek van Lesley Livingston al?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s