On the go

Griezelen op Halloween Town

Is het mijn heksenbloed of gewoon mijn voorliefde voor alles wat te maken heeft met fantasie, Halloween is één van mijn favoriete feestdagen. Toen ik het Facebookbericht van Halloween Town dus zag passeren, werd mijn nieuwsgierigheid gepiekt. Na wat onderzoek ontdekte ik dat er naast een griezelige spooktocht dit jaar ook een Enchanted Market was. Halloween en de kans om nieuwe lezers te bereiken? Die kans kon ik niet laten liggen.

HT 7

Samen met mijn nicht Cindy trok ik in de vroege namiddag richting Aarschot met een auto die tot de nok was gevuld. We moesten namelijk voor onze eigen tent, tafels en stoelen zorgen. Dat was voor mij geen probleem aangezien Het Schrijverscollectief zijn eigen materiaal heeft. Alles in de auto krijgen was wel een opgave. Door een combinatie van tetristalent en het verschuiven van enkele spullen, kon de koffer gelukkig net dicht.
Zelf kende ik het domein Elzenhof al een beetje. Mijn broer ging hier vroeger naar school. In het omliggende park zou de griezeltocht doorgaan en op het plein van het schooltje zelf, kwam de Enchanted Market. Eens we ons plaatsje aangewezen kregen, begonnen we dan ook meteen met de opbouw en de versiering van onze stand. Naast mijn eigen boeken, vonden ook de verhalen en de kunstwerken van Pen Stewart een thuis in onze tent.

De sfeer was natuurlijk geweldig! En dat niet alleen omdat een delegatie van Team Blade ook aanwezig was. Desiree, Mary Rose en Gabriel stonden er namelijk op om me te komen steunen in al die griezeligheid. In de latere uurtjes namen ze deel aan de spooktocht die naar hun mening toch voor herhaling vatbaar was.

Het allerleukste vond ik de vele verklede mensen (ikzelf was een Voodoo priesteres) die helemaal in hun rol opgingen. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik vooral tijd heb gespendeerd met medeheks Marina en haar heksenhond Max. Samen met een prachtige verzameling bestaande uit uilen, een torenvalk en een kauw, bewaakten ze het eindpunt van de spooktocht. Max stond dan ook steeds kwispelend klaar om alle horror weg te knuffelen.

Ondanks dat de sfeer top was, merkte je wel dat dit de eerste keer was dat er een Enchanted Market was toegevoegd aan het event. Zo waren er in totaal maar een achttal kraampjes en het viel op dat de bezoekers echt kwamen voor de tocht en niet zozeer voor de rest.
Er kwam een band optreden, al wist niemand echt wanneer en de dansgroepen die ongetwijfeld een prachtige show hebben gegeven, kon je haast niet zien in het donker. Naar een volgende editie zou ik persoonlijk dus meer sfeer op de Market zelf willen zien en wat meer kraampjes zodat het ook een echte markt wordt.
Nog enkele werkpuntjes voor de organisatie dus, maar ik heb me hoe dan ook goed geamuseerd. Misschien vind je me volgend jaar wel terug op Halloween Town.

Naar welke Halloweenevents ben jij al geweest?

 

Een gedachte over “Griezelen op Halloween Town

  1. Pingback: Writing diaries #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s