Book reviews

Book review: Bezwering

Bezwering coverAuteur: Nadia De Vriendt
Uitgeverij: Kramat
Pagina’s: 271
Eerste deel van de ‘Ars Goetia’ trilogie
Genre: New Adult Fantasy

Mijn score:  Score 5

Het voordeel aan nieuwe schrijvers verwelkomen in Het Schrijverscollectief is dat je ook nieuwe boeken ontdekt. Zo vervoegde Nadia De Vriendt in 2019 onze toffe groep aan schrijvers. Dat het genre van haar reeks eerder in de New Adult sferen zich bevond, schrikte me eerst een beetje af. Gelukkig wist ze me te overtuigen om het boek toch een kans te geven met kernwoorden zoals vampiers, demonen en vibes van ‘The Vampire Diaries’ en ‘Supernatural’. Dat, en er staat natuurlijk een zwarte kat op de cover. Genoeg reden dus om te beginnen met lezen.

‘Jaren geleden zijn de ouders en zus van Cassandra ontvoerd door de demonenkoning. Waarom weet ze niet. Maar ze heeft er alles voor over om hen uit zijn klauwen te bevrijden. Elke nacht roept ze een willekeurige demon op in de hoop te weten te komen hoe ze haar familie kan redden. Tot dusver zonder succes.
Wanneer haar nachtelijke bezigheden de aandacht trekken van het vampiertribunaal en haar verboden wordt zich nog in te laten met demonen, zet ze alles op alles en roept de hulp in van de plaatselijke demonenmeester.
Maar zijn zijn beweegredenen om haar te helpen wel zo onschuldig?’
– flaptekst ‘Bezwering’ –

Cassandra heeft alles behalve een normale jeugd gehad. Toen ze zes was, werd haar familie ontvoerd door de demonenkoning. Zijzelf kon gelukkig ontsnappen en werd gevonden door een duo vampiers dat besloot haar in huis te nemen. Onder de begeleiding van Sam en zijn zus Riika groeit Cassandra op tot een zelfzekere jonge vrouw die zint op wraak en alles wil doen om haar menselijke familie terug te krijgen. Maar hoe ver gaat ze daarvoor moeten gaan?

Het hoofdpersoon van Cassandra – ik hoop dat ik haar Cassie/Cas mag noemen – is sterk en vol zelfvertrouwen. Ze deinst er niet voor terug om in haar kleine appartementje in de buurt van Antwerpen elke nacht een demon op te roepen en uit te horen over de demonenkoning Ashmedia. Wanneer ze niet bezig is met het oproepen van demonen, probeert ze alles over ze te weten te komen door het ene boek na het andere te verslinden.
Haar karakter wordt gebroken wanneer ze de overpowerende demonenmeester Ruben ontmoet. Ineens is ze een bang, klein vogeltje dat niets meer durft zeggen en doen. In eerste instantie stoorde ik me hier wel een beetje aan, maar ik besloot het al snel te klasseren onder het mom van ‘liefde maakt blind’. Dat gezegd zijnde, ik ben en blijf team Sam 😉

Naast Sam en Cassandra zelf, is mijn favoriete personage toch stiekem de zwarte katdemon Aitvaras. Niet alleen omdat ik zelf een zwarte kat heb, maar Nadia beschrijft zijn kattenmanieren zo geweldig goed dat ik hem haast voor me kan zien.

Booh
Aitvaras is that you? No, it’s just Booh! 😉

Daarnaast is Aitvaras slim en koelbloedig waardoor hij zelfs in zijn onschuldige vorm een waardige tegenstander of vriend is.

Het hele boek zit vol spannende twists waardoor je niet anders kan dan blijven lezen, iets wat de vlotte schrijfstijl alleen maar aanmoedigt. Hierdoor zie je de enkele schoonheidsfoutjes met plezier door de vingers en verlies je je helemaal in het verhaal. De vergelijking met vibes uit ‘The Vampire Diaries’ en ‘Supernatural’ kloppen helemaal en van mij mag je er zelfs ‘Constantine’ bij zetten.
Mijn eerdere zorgen over het New Adult etiket bleken trouwens onnodig. Ja, er komt seks in voor, maar niet met expliciete scenes waardoor het eigenlijk eerder aanvoelt als een laagdrempelige New Adult. Dus laat je hierdoor zeker niet afschrikken!
Ik heb dit eerste deel met veel plezier gelezen en kan niet wachten om de vervolgen aan mijn boekenkast toe te voegen. ‘Bezwering’ is naar mijn mening een boek van eigen bodem dat zeker op ieders leeslijstje thuishoort.

Bezwering cover eigen foto

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s