Book reviews

Book review: Bram en de orde van Avalon

coverAuteur: Michael Reefs

Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen

Pagina’s: 290

Tweede deel van ‘Bram en het Zoldermysterie’

Genre: spannend en mysterieus jeugdboek

Mijn score: Score 4.5

 

‘Een eeuwenoude steen zet de wereld op zijn kop… Bram gaat in Schotland op zoek naar een geheimzinnige steen die ergens tussen het puin van een kasteelruïne verborgen ligt. Daar treft hij de verraderlijke Orde van Avalon, die ook op jacht is naar de steen waar Koning Arthur lang geleden zijn legendarische zwaard uittrok. De steen is gesplitst en de vijf stukken zijn verspreid over de wereld. De Orde heeft de brokstukken nodig om het magische eiland Avalon te bereiken. Deze sterke tegenstanders met hun krachtige magie zijn bereid iedereen uit de weg te ruimen die hun plannen doorkruist. Toch stelt Bram alles in het werk om de Orde te slim af te zijn, met gevaar voor eigen leven.’ – flaptekst ‘Bram en de Orde van Avalon’ –

Vorig jaar kreeg ik de kans om het nieuwste boek van Michael Reefs, ‘Bram en het Zoldermysterie’, te lezen voordat het boek verscheen. Dit jaar kreeg ik een berichtje met de vraag of ik ook deel twee wilde recenseren en gelukkig liet mijn agenda het toe om daarop ja te zeggen.
Want jongens… Als je al dacht dat het eerste deel spannend en fantastisch was, dan is dit tweede deel kosmisch goed! Dit keer wordt Bram meegezogen in één van de oudste legendes die er bestaat: de legende van koning Arthur en het geheimzinnige eiland Avalon. Laat dat nu net één van mijn favoriete mythes zijn.

Bram wordt geconfronteerd met een nieuwe groep slechteriken die misschien zelfs nog een tikkeltje erger is dan die duistere Zoldermystici uit het eerste deel. Opnieuw gebruikt hij het dozennetwerk om de hele wereld rond te reizen en leert hij een nieuwe gave te gebruiken dankzij zijn oma. Wat die gave is? Dat ga ik niet verklappen, maar ik vind het enorm goed gevonden van de schrijver. Ook wordt het personage van Lauriël uitgediept met een backstory die je niet meteen verwacht maar die wel gewoon perfect als een puzzelstukje in de verhaallijn klikt.

De cover past zeer goed bij het verhaal en ook de tekeningen die hier en daar de tekst afwisselen en het verhaal versterken, zijn weer prachtig uitgevoerd. Bovendien is de eerste bladzijde van elk hoofdstuk voorzien van een mooi binnenwerk waardoor het boek meteen als een stukje kunst aanvoelt.

Het verhaal leest enorm vlot en zit zo vol met onverwachte spannende twists, dat het soms heel moeilijk is om het boek weg te leggen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, eindigt het boek op een vreselijk spannende cliffhanger waardoor je liefst van al gewoon meteen in deel drie wil beginnen. Dus Michael: schrijven is de boodschap! Want ik ben héél nieuwsgierig wat er nu met Bram gaat gebeuren…

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s